Recept za oslića u zelenom umaku s Emulsionizerom PRO 1.0 .
Znate li kako pripremiti ukusan zeleni umak u samo nekoliko minuta? S Emulsionizerom PRO 1.0, postizanje savršenih emulzija lakše je i brže nego ikada prije.
Svaki recept je osmišljen kako bi vam pomogao da maksimalno iskoristite svoj Emulsionizer PRO 1.0 u kombinaciji s XM-12 štapnim blenderom. U prvom dijelu, pokazat ćemo vam kako pripremiti oslića u zelenom umaku ukusno jelo koje će vas sigurno oduševiti. Pratite korake i videozapis da biste vidjeli kako Emulsionizer može pretvoriti ovaj recept u uspjeh u vašoj kuhinji. Ne propustite!
Sastojci:
-
90 g češnja češnjaka (neoguljenog)
-
185 g svježeg peršina
-
30 ml maslinovog ulja
-
300 ml ribljeg temeljca
-
140 g oslića (u komadima)
-
50 g školjaka
Priprema:
-
Ispecite neoguljene češnjeve češnjaka na pladnju s malo ulja i soli.
-
Postavite Emulsionizer PRO s diskom od 0.5 mm.
-
Ulijte riblji temeljac na dno posude Emulsionizera.
-
Dodajte pečeni češnjak, peršin i maslinovo ulje.
-
Blendajte pomoću XM-12 štapnog blendera dok ne postignete zeleni umak željene teksture.
-
Odvojeno skuhajte komade oslića i otvorite školjke u tavi.
-
Za posluživanje, stavite oslića u sredinu, dodajte školjke na vrh i okružite sve zelenim umakom.

Želite li isprobati drugačiji latte hranjiv, pun okusa i s gurmanskim preokretom? U ovom receptu Enriquea Fleischmanna i njegovog tima pokazat ćemo vam kako pripremiti biljni café latte koristeći Emulsionizer PRO 1.0.
Otkrijte kako nekoliko jednostavnih sastojaka pretvoriti u kremast i ukusan napitak savršene teksture. Idealan za doručak ili popodnevni užitak. Krenimo!
Sastojci:
-
500 ml vruće vode (ili mlijeka)
-
30 g grubo mljevene kave
-
10 g kikirikija u ljusci
-
40 g indijskih oraščića (ili lješnjaka)
-
25 g zobenih pahuljica
-
15 g panela (nerafinirani šećer od trske)
-
15 g kokosovog ulja
-
Nekoliko kapi ekstrakta vanilije
-
1/2 štapića cimeta
-
4 datulje bez koštice (40 g)
-
Prstohvat morske soli
-
Vrhnje za šlag
-
Mljeveni cimet

Priprema:
-
Postavite Emulsionizer s diskom od 0.5 mm.
-
Ulijte vruću vodu u posudu Emulsionizera.
-
Dodajte sve sastojke: mljevenu kavu, kikiriki, indijske oraščiće, zobene pahuljice, panelu, kokosovo ulje, ekstrakt vanilije, pola štapića cimeta, datulje i prstohvat morske soli.
-
Miješajte štapnim blenderom XM-12 dok ne dobijete glatki, kremasti napitak.
-
Ulijte café latte u čašu.
-
Lagano izradite šlag od vrhnja s malo šećera.
-
Žlicom stavite sloj šlaga na vrh latte napitka i pospite mljevenim cimetom za ukras

Recept za rižu s temeljcem od kozica i Emulsionizerom PRO 1.0
Želite li naučiti kako pripremiti bogatu i ukusnu rižu s temeljcem od kozica u samo nekoliko koraka?
Ovaj recept dio je serije koju je razvio tim Enriquea Fleischmanna koristeći Emulsionizer PRO 1.0. Idealan je za impresioniranje gostiju sofisticiranim i ukusnim jelom od morskih plodova. Pokazat ćemo vam kako izvući najbolje iz ovog uređaja, zajedno s XM-12 štapnim blenderom, kako biste postigli intenzivnu bazu i besprijekornu prezentaciju. Nastavite čitati i otkrijte kako!

Sastojci:
-
400 ml ribljeg temeljca
-
30 g češnjaka
-
380 g kozica
-
120 g zelene paprike
-
80 g luka
-
Maslinovo ulje
-
150 g riže
-
Majoneza
-
Crni češnjak


Umak za tjesteninu od rajčice s Emulsionizerom PRO 1.0
Možete li zamisliti intenzivan, kremast umak od rajčice pun okusa, spreman u samo nekoliko minuta?
U ovom receptu tima Fleischmann’s Cooking Groupa, otkrit ćete kako pripremiti umak od pečenih rajčica koristeći Emulsionizer PRO 1.0. Ovo je savršen recept za tjesteninu i za podizanje kvalitete vaših jela. Saznajte kako maksimalno iskoristiti Emulsionizer PRO 1.0 i pripremiti ovo ukusno jelo u tren oka.
Sastojci:
-
500 ml vruće vode ili povrtnog temeljca
-
70 g pečenog češnjaka
-
200 g pečenog luka
-
330 g pečenih rajčica
-
300 g pečene crvene paprike
-
5 g bosiljka
-
300 g kuhane tjestenine
-
250 g burrate
-
maslinovo ulje
-
sol
Priprema:
-
Pecite češnjak i luk na pladnju s malo maslinovog ulja i prstohvatom soli dok ne dobiju lijepu boju.
-
Postavite Emulsionizer s diskom od 2.0 mm.
-
Ulijte vrući temeljac u posudu Emulsionizera.
-
Dodajte pečene sastojke: češnjak, luk, rajčice i crvenu papriku.
-
Dodajte svježi bosiljak.
-
Sve izmiksajte pomoću blendera XM-12 dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu.
-
Skuhajte tjesteninu al dente i dobro je ocijedite.
-
Poslužite tjesteninu vruću i obilato je prelijte umakom od rajčice.
-
Na vrh stavite burratu i završite s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.


Recept za roštilj umak s Emulsionizerom PRO 1.0
Želite li pripremiti roštilj umak savršene teksture i originalnog preokreta?
U ovom receptu naučit ćete kako uravnoteženo kombinirati prirodne sastojke kako biste dobili ukusan i svestran umak. Savršen je za meso, povrće ili kao baza za druge pripravke.
Sastojci:
-
250 ml vode
-
100 g pelata
-
40 g pečenog češnjaka
-
40 g pečenog kikirikija u ljusci
-
10 g cijelog crnog papra u zrnu
-
10 g zrna kave
-
15 g meda
-
30 g octa
-
10 g pečene korice naranče
-
5 g sušenog čilija
Priprema:
-
U lonac s malo ulja stavite pečeni češnjak, pečeni kikiriki u ljusci, pečenu koricu naranče, papar u zrnu, zrna kave i pelate.
-
Pirjajte nekoliko minuta da se okusi prožmu.
-
Dodajte ocat, med i sušeni čili.
-
Ulijte vodu i kuhajte još nekoliko minuta.
-
Pripremite Emulsionizer s diskom od 0.5 mm.
-
Ulijte vruću smjesu u posudu Emulsionizera.
-
Blendajte pomoću štapnog blendera XM-12 dok ne dobijete gladak umak željene teksture

Recept za gazpacho s Emulsionizerom PRO 1.0
U ovom receptu otkrit ćete kako napraviti savršen gazpacho koristeći Emulsionizer PRO 1.0, hvatajući sav okus i svježinu mediteranske kuhinje. Nastavite čitati i savladajte ovo jelo uz pomoć naših najboljih alata.
Sastojci:
-
300 ml vode
-
330 g pelata
-
10 g češnjaka
-
150 g zelene paprike (talijanske)
-
100 g krastavca
-
40 g kruha
-
30 ml sherry octa
-
20 g crvene paprike
-
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
-
Postavite Emulsionizer PRO 1.0 s diskom od 2.0 mm.
-
Ulijte vodu na dno posude Emulsionizera.
-
Dodajte rajčice, češnjak, zelenu papriku, krastavac, kruh i sherry ocat.
-
Sve izblendajte pomoću štapnog blendera XM-12 dok ne dobijete glatku teksturu.
-
Ohladite gazpacho u hladnoj čaši ili posudi.
-
Sitno nasjeckajte (na kockice) crvenu i zelenu papriku.
-
Ukrasite sredinu gazpacha nasjeckanom paprikom i malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.


Recept za pileći zabatak s juhom od češnjaka, koristeći Emulsionizer PRO 1.0
Želite li tradicionalno jelo pretvoriti u gurmansko iskustvo?
U ovom receptu, koji je osmislio Fleischmann’s Cooking Group, pokazat ćemo vam kako pripremiti nevjerojatnu juhu od češnjaka koristeći Emulsionizer PRO 1.0, posluženu uz pileći zabatak kuhan na niskoj temperaturi. Naučite kako maksimalno iskoristiti svoju profesionalnu opremu i impresionirajte prezentacijom i teksturom na visokoj razini. Nastavite čitati i otkrijte kako!
Sastojci:
-
140 g pečenog češnjaka
-
300 ml pilećeg temeljca s malo sojinog umaka
-
200 g pečenog luka
-
40 g sopako kruha
-
Maslinovo ulje
-
350 g pilećeg zabatka
-
Pesto
-
Sol i papar

Priprema:
-
Započnite vakuumiranjem pilećih zabataka sa soli, paprom i malo maslinovog ulja, koristeći stroj za vakuumiranje.
-
Kuhajte u SmartVide sous-vide uređaju na 85 °C tijekom 2 sata i dovršite pod salamander roštiljem.
-
U međuvremenu, pecite češnjak i luk u salamanderu s malo maslinovog ulja i soli dok ne dobiju lijepu boju.
-
Pomiješajte pileći temeljac s malo sojinog umaka kako biste poboljšali boju i okus.
-
Postavite Emulsionizer PRO s diskom od 1.0 mm.
-
Ulijte mješavinu temeljca i soje na dno posude Emulsionizera. Dodajte pečeni češnjak, pečeni luk, sopako kruh i malo maslinovog ulja.
-
Sve izmiksajte pomoću štapnog blendera XM-12 dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu. Ostavite sa strane.
-
Za posluživanje, ulijte kremastu juhu od češnjaka kao bazu, na nju stavite pileći zabatak i ukrasite točkicama pesta.
Recept za gazpacho od jagoda s Emulsionizerom PRO 1.0
Jeste li ikad probali gazpacho sa slatkim, voćnim preokretom?
U ovom posebnom receptu Fleischmann’s Cooking Groupa, pokazat ćemo vam kako pripremiti iznenađujući gazpacho od jagoda – osvježavajuću fuziju, savršenu za vruće dane. Uz pomoć Emulsionizera PRO 1.0 i štapnog blendera XM-12, postići ćete savršenu teksturu i neodoljiv okus. Otkrijte kako klasičnom jelu dati moderan zaokret koristeći Sammic tehnologiju.
Sastojci:
-
300 ml vode
-
400 g rajčica
-
400 g jagoda
-
60 g zelene paprike
-
40 ml jabučnog octa
-
30 ml maslinovog ulja
-
15 g feta sira

Priprema:
-
Ulijte vodu u Emulsionizer, na koji je postavljen disk od 0.3 mm.
-
Dodajte rajčice, jagode, zelenu papriku, jabučni ocat i maslinovo ulje.
-
Blendajte pomoću štapnog blendera XM-12 dok ne postignete željenu teksturu.
-
Ako svi sastojci ne stanu odjednom u Emulsionizer, prvo blendajte vodu s rajčicama, zelenom paprikom, octom i uljem. Kad se volumen smanji, dodajte jagode i nastavite blendati s XM-12.
-
Za posluživanje, na dno posude stavite malo feta sira, narezanu jagodu, rajčicu narezanu na kockice i tanke trake zelene paprike.
-
Neposredno prije posluživanja, ulijte gazpacho od jagoda u posudu.