Putovanje kroz okuse s Gastroelektom

Recept za oslića u zelenom umaku s Emulsionizerom PRO 1.0 .

Znate li kako pripremiti ukusan zeleni umak u samo nekoliko minuta? S Emulsionizerom PRO 1.0, postizanje savršenih emulzija lakše je i brže nego ikada prije.

 Svaki recept je  osmišljen kako bi vam pomogao da maksimalno iskoristite svoj Emulsionizer PRO 1.0 u kombinaciji s XM-12 štapnim blenderom. U prvom dijelu, pokazat ćemo vam kako pripremiti oslića u zelenom umaku  ukusno jelo koje će vas sigurno oduševiti. Pratite korake i videozapis da biste vidjeli kako Emulsionizer može pretvoriti ovaj recept u uspjeh u vašoj kuhinji. Ne propustite!

Sastojci:

  • 90 g češnja češnjaka (neoguljenog)

  • 185 g svježeg peršina

  • 30 ml maslinovog ulja

  • 300 ml ribljeg temeljca

  • 140 g oslića (u komadima)

  • 50 g školjaka

Priprema:

  1. Ispecite neoguljene češnjeve češnjaka na pladnju s malo ulja i soli.

  2. Postavite Emulsionizer PRO s diskom od 0.5 mm.

  3. Ulijte riblji temeljac na dno posude Emulsionizera.

  4. Dodajte pečeni češnjak, peršin i maslinovo ulje.

  5. Blendajte pomoću XM-12 štapnog blendera dok ne postignete zeleni umak željene teksture.

  6. Odvojeno skuhajte komade oslića i otvorite školjke u tavi.

  7. Za posluživanje, stavite oslića u sredinu, dodajte školjke na vrh i okružite sve zelenim umakom.

-30%
AKCIJA
322,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-20%
243,20  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Štapni mikseri

Štapni mikser XM-33

469,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
810,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Želite li isprobati drugačiji latte hranjiv, pun okusa i s gurmanskim preokretom? U ovom receptu Enriquea Fleischmanna i njegovog tima pokazat ćemo vam kako pripremiti biljni café latte koristeći Emulsionizer PRO 1.0.

Otkrijte kako nekoliko jednostavnih sastojaka pretvoriti u kremast i ukusan napitak savršene teksture. Idealan za doručak ili popodnevni užitak. Krenimo!

Sastojci:

  • 500 ml vruće vode (ili mlijeka)

  • 30 g grubo mljevene kave

  • 10 g kikirikija u ljusci

  • 40 g indijskih oraščića (ili lješnjaka)

  • 25 g zobenih pahuljica

  • 15 g panela (nerafinirani šećer od trske)

     
  • 15 g kokosovog ulja

     
  • Nekoliko kapi ekstrakta vanilije

     
  • 1/2 štapića cimeta

  • 4 datulje bez koštice (40 g)

     
  • Prstohvat morske soli

  • Vrhnje za šlag

  • Mljeveni cimet

Priprema:

  1. Postavite Emulsionizer s diskom od 0.5 mm.

  2. Ulijte vruću vodu u posudu Emulsionizera.

  3. Dodajte sve sastojke: mljevenu kavu, kikiriki, indijske oraščiće, zobene pahuljice, panelu, kokosovo ulje, ekstrakt vanilije, pola štapića cimeta, datulje i prstohvat morske soli.

  4. Miješajte štapnim blenderom XM-12 dok ne dobijete glatki, kremasti napitak.

  5. Ulijte café latte u čašu.

  6. Lagano izradite šlag od vrhnja s malo šećera.

  7. Žlicom stavite sloj šlaga na vrh latte napitka i pospite mljevenim cimetom za ukras

Dodatna oprema za Sous vide

Smart Vide XL, max. kapacitet 120 l, Sammic

2.368,40  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-20%

Dodatna oprema za Sous vide

Sous-vide kuhalo “Smart Vide 9”, Sammic

1.265,60  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-10%

Dodatna oprema za Sous vide

Sustav Sous-vide GN 2/3 – 13L, Hendi

349,25  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Recept za rižu s temeljcem od kozica i Emulsionizerom PRO 1.0

Želite li naučiti kako pripremiti bogatu i ukusnu rižu s temeljcem od kozica u samo nekoliko koraka?

Ovaj recept dio je serije koju je razvio tim Enriquea Fleischmanna koristeći Emulsionizer PRO 1.0. Idealan je za impresioniranje gostiju sofisticiranim i ukusnim jelom od morskih plodova. Pokazat ćemo vam kako izvući najbolje iz ovog uređaja, zajedno s XM-12 štapnim blenderom, kako biste postigli intenzivnu bazu i besprijekornu prezentaciju. Nastavite čitati i otkrijte kako!

Priprema:

  1. Ogulite kozice i ostavite tijela sa strane.

  2. U loncu lagano popržite češnjak na malo ulja. Dodajte glave kozica i pecite ih dok ne poprime boju. Ulijte riblji temeljac i pustite da lagano krčka nekoliko minuta.

  3. Postavite Emulsionizer s diskom od 0.0 mm.

  4. Ulijte vrući riblji temeljac, zajedno s češnjakom i glavama kozica, u posudu Emulsionizera.

  5. Upotrijebite štapni blender XM-12 i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dobiveni temeljac ostavite sa strane.

  6. U tavi za paellu pirjajte nasjeckani luk i zelenu papriku dok ne omekšaju.

  7. Dodajte rižu i tostirajte je nekoliko minuta, miješajući kako bi se dobro obložila.

  8. Dodajte odvojeni temeljac od kozica, koristeći omjer dva i pol dijela temeljca na jedan dio riže. Čim smjesa prokuha, stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C na 12 minuta.

  9. U međuvremenu, lagano ispecite tijela kozica u salamanderu ili tavi kako bi ostala sočna.

  10. Kad je riža gotova, poslužite je tako da na vrh stavite kozice i ukrasite točkicama majoneze s crnim češnjakom.

 
 

Sastojci:

  • 400 ml ribljeg temeljca

  • 30 g češnjaka

  • 380 g kozica

  • 120 g zelene paprike

  • 80 g luka

  • Maslinovo ulje

  • 150 g riže

  • Majoneza

  • Crni češnjak

Umak za tjesteninu od rajčice s Emulsionizerom PRO 1.0

Možete li zamisliti intenzivan, kremast umak od rajčice pun okusa, spreman u samo nekoliko minuta?

U ovom receptu tima Fleischmann’s Cooking Groupa, otkrit ćete kako pripremiti umak od pečenih rajčica koristeći Emulsionizer PRO 1.0. Ovo je savršen recept za tjesteninu i za podizanje kvalitete vaših jela. Saznajte kako maksimalno iskoristiti Emulsionizer PRO 1.0 i pripremiti ovo ukusno jelo u tren oka.

Sastojci:

  • 500 ml vruće vode ili povrtnog temeljca

  • 70 g pečenog češnjaka

  • 200 g pečenog luka

  • 330 g pečenih rajčica

  • 300 g pečene crvene paprike

  • 5 g bosiljka

  • 300 g kuhane tjestenine

  • 250 g burrate

  • maslinovo ulje

  • sol

Priprema:

  1. Pecite češnjak i luk na pladnju s malo maslinovog ulja i prstohvatom soli dok ne dobiju lijepu boju.

  2. Postavite Emulsionizer s diskom od 2.0 mm.

  3. Ulijte vrući temeljac u posudu Emulsionizera.

  4. Dodajte pečene sastojke: češnjak, luk, rajčice i crvenu papriku.

  5. Dodajte svježi bosiljak.

  6. Sve izmiksajte pomoću blendera XM-12 dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu.

  7. Skuhajte tjesteninu al dente i dobro je ocijedite.

  8. Poslužite tjesteninu vruću i obilato je prelijte umakom od rajčice.

  9. Na vrh stavite burratu i završite s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Cijena na upit
-10%
3,46 15,53  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-10%
3,96  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-10%

Stolni set za začine

Košarica za pribor za jelo

17,50  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-10%
16,11 21,96  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-10%
3,83 10,17  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-10%
4,41 11,48  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
-10%
4,23 13,18  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Recept za roštilj umak s Emulsionizerom PRO 1.0

Želite li pripremiti roštilj umak savršene teksture i originalnog preokreta?

U ovom receptu naučit ćete kako uravnoteženo kombinirati prirodne sastojke kako biste dobili ukusan i svestran umak. Savršen je za meso, povrće ili kao baza za druge pripravke.

Sastojci:

  • 250 ml vode

  • 100 g pelata

  • 40 g pečenog češnjaka

  • 40 g pečenog kikirikija u ljusci

  • 10 g cijelog crnog papra u zrnu

  • 10 g zrna kave

  • 15 g meda

  • 30 g octa

  • 10 g pečene korice naranče

  • 5 g sušenog čilija

Priprema:

  1. U lonac s malo ulja stavite pečeni češnjak, pečeni kikiriki u ljusci, pečenu koricu naranče, papar u zrnu, zrna kave i pelate.

  2. Pirjajte nekoliko minuta da se okusi prožmu.

  3. Dodajte ocat, med i sušeni čili.

  4. Ulijte vodu i kuhajte još nekoliko minuta.

  5. Pripremite Emulsionizer s diskom od 0.5 mm.

  6. Ulijte vruću smjesu u posudu Emulsionizera.

  7. Blendajte pomoću štapnog blendera XM-12 dok ne dobijete gladak umak željene teksture

Recept za gazpacho s Emulsionizerom PRO 1.0

U ovom receptu  otkrit ćete kako napraviti savršen gazpacho koristeći Emulsionizer PRO 1.0, hvatajući sav okus i svježinu mediteranske kuhinje. Nastavite čitati i savladajte ovo jelo uz pomoć naših najboljih alata.

Sastojci:

  • 300 ml vode

  • 330 g pelata

  • 10 g češnjaka

  • 150 g zelene paprike (talijanske)

  • 100 g krastavca

  • 40 g kruha

  • 30 ml sherry octa

  • 20 g crvene paprike

  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

  1. Postavite Emulsionizer PRO 1.0 s diskom od 2.0 mm.

  2. Ulijte vodu na dno posude Emulsionizera.

  3. Dodajte rajčice, češnjak, zelenu papriku, krastavac, kruh i sherry ocat.

  4. Sve izblendajte pomoću štapnog blendera XM-12 dok ne dobijete glatku teksturu.

  5. Ohladite gazpacho u hladnoj čaši ili posudi.

  6. Sitno nasjeckajte (na kockice) crvenu i zelenu papriku.

  7. Ukrasite sredinu gazpacha nasjeckanom paprikom i malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

NEW

Aparat za filtriranje ulja

Vito tester FT440

416,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Plehovi i dodatna oprema za konvektomate

Početni set START.COOK

510,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Plehovi i dodatna oprema za konvektomate

GN 1/1 tray “Eggs 6”, Unox

110,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Plehovi i dodatna oprema za konvektomate

Rešetka za slaninu – BACON.GRID

68,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Plehovi i dodatna oprema za konvektomate

FORO.SILICO

70,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Plehovi i dodatna oprema za konvektomate

Grill ROMBO.GRILL

220,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Plehovi i dodatna oprema za konvektomate

BAKE.BLACK

66,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni
NEW

Zidane (šamotne) pizza peći

Električna peć The Italian Diamond

Cijena na upit

Recept za pileći zabatak s juhom od češnjaka, koristeći Emulsionizer PRO 1.0

Želite li tradicionalno jelo pretvoriti u gurmansko iskustvo?

U ovom receptu, koji je osmislio Fleischmann’s Cooking Group, pokazat ćemo vam kako pripremiti nevjerojatnu juhu od češnjaka koristeći Emulsionizer PRO 1.0, posluženu uz pileći zabatak kuhan na niskoj temperaturi. Naučite kako maksimalno iskoristiti svoju profesionalnu opremu i impresionirajte prezentacijom i teksturom na visokoj razini. Nastavite čitati i otkrijte kako!

Sastojci:

  • 140 g pečenog češnjaka

  • 300 ml pilećeg temeljca s malo sojinog umaka

  • 200 g pečenog luka

  • 40 g sopako kruha

  • Maslinovo ulje

  • 350 g pilećeg zabatka

  • Pesto

  • Sol i papar

Električna friteza 8+8 l Sammic 3N

986,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

SKU: GE-7271 Kategorija:
Pročitaj više

Planetarna mješalica BE-20C, Sammic

4.912,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

SKU: GE-6881 Kategorija:
Pročitaj više

Vakumirka SU-416P, Sammic

3.854,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

SKU: GE-6177 Kategorija:
Pročitaj više

Smart Vide XL, max. kapacitet 120 l, Sammic

2.368,40  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

SKU: GE-6962 Kategorije: ,
Pročitaj više

Sustav Sous-vide GN 2/3 – 13L, Hendi

349,25  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

400W, dimenzije: 343x395x(h)255mm

SKU: GE-7091 Kategorije: ,
Pročitaj više

Sous-vide kuhalo “Smart Vide 7”, Sammic

1.022,40  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

Prenosivo precizno kuhalo s miješalicom za sous vide kuhanje u spremnicima kapaciteta do 30 litara. Vrijeme ciklusa kuhanja može se podesiti od 1 min do 99 sati, a temperatura od 5 do 95 stupnjeva C.

  • max kapacitet 56 litara
  • Bluetooth povezivost
  • HACCP spremno
  • Update softvera
SKU: GE-1407 Kategorije: ,
Pročitaj više

Hauba perilica UX-1300c Sammic

21.000,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

-Moguća kupnja sa odvodnom pumpom i kondenzatorom za paru ovisno o potrebama.

-Navedeni artikl dolazi sa košarom za pranje i opremom za doziranje deterdženta.

SKU: GE-8364 Kategorija:
Pročitaj više

Ledomat GP-80, Sammic: Zračno hlađenje

2.817,00  Cijena bez PDV-a, dostava nije u cijeni

SKU: GE-8367 Kategorija:
Pročitaj više

Priprema:

  1. Započnite vakuumiranjem pilećih zabataka sa soli, paprom i malo maslinovog ulja, koristeći stroj za vakuumiranje.

  2. Kuhajte u SmartVide sous-vide uređaju na 85 °C tijekom 2 sata i dovršite pod salamander roštiljem.

     
  3. U međuvremenu, pecite češnjak i luk u salamanderu s malo maslinovog ulja i soli dok ne dobiju lijepu boju.

  4. Pomiješajte pileći temeljac s malo sojinog umaka kako biste poboljšali boju i okus.

  5. Postavite Emulsionizer PRO s diskom od 1.0 mm.

  6. Ulijte mješavinu temeljca i soje na dno posude Emulsionizera. Dodajte pečeni češnjak, pečeni luk, sopako kruh i malo maslinovog ulja.

  7. Sve izmiksajte pomoću štapnog blendera XM-12 dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu. Ostavite sa strane.

  8. Za posluživanje, ulijte kremastu juhu od češnjaka kao bazu, na nju stavite pileći zabatak i ukrasite točkicama pesta.

Saznaj više

Recept za gazpacho od jagoda s Emulsionizerom PRO 1.0

Jeste li ikad probali gazpacho sa slatkim, voćnim preokretom?

U ovom posebnom receptu Fleischmann’s Cooking Groupa, pokazat ćemo vam kako pripremiti iznenađujući gazpacho od jagoda – osvježavajuću fuziju, savršenu za vruće dane. Uz pomoć Emulsionizera PRO 1.0 i štapnog blendera XM-12, postići ćete savršenu teksturu i neodoljiv okus. Otkrijte kako klasičnom jelu dati moderan zaokret koristeći Sammic tehnologiju.

Sastojci:

  • 300 ml vode

  • 400 g rajčica

  • 400 g jagoda

  • 60 g zelene paprike

  • 40 ml jabučnog octa

  • 30 ml maslinovog ulja

  • 15 g feta sira

Putovanje kroz okuse s Gastroelektom

Od gazpacha od jagoda do piletine s juhom od češnjaka inspiracija za svako godišnje doba.

Pet ključnih razloga zašto je XM12 blender i Emulsionizer PRO 1.0 nezamjenjiv alat u vašoj kuhinji

U današnjoj profesionalnoj kuhinji, efikasnost i kvaliteta idu ruku pod ruku. Iako na tržištu postoji...

Ledomati na zračno i vodeno hlađenje Koji je pravi izbor za vaš objekt?

Otkrijte sve što trebate znati o ledomatima na zračno i vodeno hlađenje. Usporedba, prednosti, mane,...

Zadnji dan sezone tišina koja sve govori

Kraj sezone donosi mir, ali i tihu emociju. Ova priča vodi vas iza kulisa tamo...

Vodič kroz profesionalne friteze iz GastroElekt ponude: Gazi, Stilfer Hendi i Sammic

Odabir prave friteze presudan je za brzinu posluživanja, uštedu na energiji i ulju te konzistentnu...

Profesionalne perilice posuđa: Koja je razlika između modela s dozatorom i bez?

Jedno pitanje često zbunjuje kupce trebam li perilicu s dozatorom deterdženta i sredstva za ispiranje...

Tomgast porculan vs. obični tanjuri: Profesionalna oprema koja čini razliku

Usporedili smo Tomgast porculan s običnim tanjurima i otkrili zašto je Tomgast prvi izbor profesionalaca....

Revol Sphere Tempo: Kolekcija koja servira luksuz bez isprike

Otkrijte Revol Sphere Tempo tanjure s pravim zlatom spoj luksuza i umjetnosti. Tomgast ih donosi...

Priprema:

  1. Ulijte vodu u Emulsionizer, na koji je postavljen disk od 0.3 mm.

  2. Dodajte rajčice, jagode, zelenu papriku, jabučni ocat i maslinovo ulje.

  3. Blendajte pomoću štapnog blendera XM-12 dok ne postignete željenu teksturu.

  • Ako svi sastojci ne stanu odjednom u Emulsionizer, prvo blendajte vodu s rajčicama, zelenom paprikom, octom i uljem. Kad se volumen smanji, dodajte jagode i nastavite blendati s XM-12.

  1. Za posluživanje, na dno posude stavite malo feta sira, narezanu jagodu, rajčicu narezanu na kockice i tanke trake zelene paprike.

  2. Neposredno prije posluživanja, ulijte gazpacho od jagoda u posudu.